Webshop » Terreurdreiging aan het strand en mogelijke bescherming

Terreurdreiging aan het strand en mogelijke bescherming

Terreurdreiging aan het strand. Mogelijke bescherming tegen een terreuraanslag door een terrorist met een Kalasnikov wapen. Kogelwerende rugzak of kogelvrije strandtas dragen in een badplaats aan zee tegen terroristen gewapend met een Kalasjnikov geweer.

.sunset-middelkerke

38 doden bij aanslag op toeristenstrand in Tunesië.
.
Op vrijdag 26/06/2015 heeft een gewapende man een terreuraanslag gepleegd op het strand bij twee hotels nabij de Tunesische stad Sousse. Er zijn 38 doden en 36 gewonden gevallen.
.
De meeste slachtoffers zijn toeristen. De aanslag vond plaats in de populaire badplaats Port el-Kantaoui aan de Middellandse Zee, net ten noorden van Sousse. Volgens ooggetuigen was de aanvaller verkleed als badgast. Hij droeg een zwembroek en had zijn wapen verborgen in een parasol, toen hij het strand opliep. Plotseling opende hij het vuur met een Kalashnikov op de mensen op het strand en vervolgens liep hij schietend langs het zwembad de lobby van hotel RIU Imperial Marhaba binnen.

ISIS terrorist neemt vakantiefoto tussen toeristen op het strand

Een bekende ISIS terrorist, heeft vakantiefoto’s van zichzelf op Facebook gezet waarop hij poseert te midden van een populair Turks strand waar veel Westerse toeristen zich bevinden. De foto wakkert de vrees aan dat de terreurgroep een aanslag voorbereidt die gelijkaardig is aan het bloedbad op het strand van Sousse in Tunesië in juni.
.
Op andere foto’s die ISIS-terrorist, een Turkse aanhanger van ISIS, op zijn Facebookprofiel postte, is te zien hoe hij trots afgehakte hoofden vasthoudt in Syrië. De voorbije twee weken gebruikte de ISIS-terrorist zijn Facebookaccount ook om ‘in te checken’ in verschillende toeristische resorts langs de Turkse kust aan de Zwarte Zee.

Toeristen en badgasten totaal onvoorbereid.
.
Deze situatie maakt duidelijk dat meeste mensen totaal niet voorbereid zijn op een terreuraanslag. Meeste Europese toeristen kunnen zich een terreuraanslag op het strand nauwelijks voorstellen. Sommige onder hen horen zelfs een grasmaaier starten in de schoten van een Kalashnikov geweer. Hoe dan ook, de verslagenheid is groot vooral omdat men zich als badgast en zonneklopper nauwelijks kan beschermen tegen dergelijke terreuraanslagen.
.
Als men in badpak is, betekend dit natuurlijk niet dan men volledig machteloos zonder enige vorm van bescherming een terreuraanslag moet ondergaan.
.
Na verschillende schietpartijen op de Amerikaanse scholen waaronder het bloedbad op de Columbine Highschool in 1999, waren ook de scholieren vrij machteloos en zonder enige vorm van bescherming het slachtoffer van schietpartijen. Als reactie op deze schietpartijen in scholen werden verschillende schooltassen uitgerust met een kogelwerende bescherming.

Hoewel de student geen kogelwerende vest draagt, toch is zijn schooltas of rugzak kogelwerend en kan hij deze als een kogelwerend schild voor zich houden, op de rug of voor de borst plaatsen als een kogelwerende bescherming.
.
Kogelwerende pakketten in strandtassen en rugzakken
.
Wij kunnen het principe van de Amerikaanse kogelwerende schooltassen ook toepassen in strandtassen en rugzakken. Wij beschikken over drie soorten ballistisch beschermingen die in aanmerking kunnen komen voor het gebruik in strandzakken of rugzakken.
.
nij3amultiple-1-008wit50web-80

Zacht kogelwerend pakket NIJ-3A van 250x300mm

f

In principe kunnen er verschillende soorten strandtassen gebruikt worden, echter een rechthoekige vorm is met meest praktische om er meerdere zachte ballistische pakketten van 250x300mm in te stoppen. Men kan verschillende kogelwerende pakketten van 250x300mm aan elkaar kleven met Duct tape om zo de volledige oppervlakte van de strandtas kogelwerend te maken.
.
speccoolcarrierreeks6-008-wit-30

.
De kogelwerende pakketten NIJ-3A van 250x300 mm bieden een bescherming tegen kogels uit pistolen en revolvers meebepaald tegen de kalibers 9x19mm-.44Magnum. Men kan de kogelwerende strandtas voor zich houden als een kogelwerend schild. Echter zachte kogelwerende pakketten bieden geen bescherming tegen geweerkogels.
.

Alle terroristen hebben een Kalashnikov geweer als hoofdwapen.
.
Dit Kalasjnikov geweer is aanzienlijk krachtiger dan de pistolen en revolvers en bijgevolg zijn zachte kogelwerende pakketten in de meeste gevallen niet geschikt als bescherming tegen terreuraanslagen.
.
nij-4conj-nij-3a-30

Harde ballistische platen NIJ-4Conj.
.
f
Om de geweerkogels uit een Kalashnikov te kunnen stoppen kan men een kogelwerend pakket samen stellen bestaande uit een zacht kogelwerend pakket NIJ-3A van 250x300mm met daarboven een harde ballistische plaat NIJ-4Conj. Beide kogelwerende pakketten dienen samen gebruikt te worden doeltreffend te kunnen zijn.
.
nij-4-stand-alone-labels-1-004wit30

NIJ-4 Stand Alone Plaat Sioen

f

De meest voor de hand liggende oplossing om Kalashnikov munitie te stoppen is een NIJ-4 Stand Alone plaat. Hiervan is algemeen gekend dat dergelijk NIJ-4 Stand Alone platen in staat zijn om een staalkern kogel uit een Kalashnikov geweer op te vangen en waarbij de kogelpunt dan in de kogelwerende plaat blijft zitten. Echter een dergelijke kogelwerende plaat NIJ-4 Stand Alone weegt 2.9 kg, en is dus bijgevolg te zwaar om in een strandtas gebuikt te worden. De enige mogelijkheid is dus een rugzak.
.
rugzak-stand-alone-1-010wit30

De kogelwerende NIJ-4 Stand Alone plaat kan gemakkelijk in een rugzak opgeborgen worden samen met wat items die nuttig kunnen zijn op het strand. Een dergelijke rugzak kan nog altijd gemakkelijk gedragen worden als rugzak op de rug naar het strand. Er zijn verschillende soorten rugzakken mogelijk die op het strand gebruikt worden, echter is het meest praktisch om voor een rugzak te kiezen waar er een compartiment in is voor een laptop. Dit compartiment is over het algemeen zacht gevoerd en is stevig om de NIJ-4 Stand Alone plaat in te stoppen.

tritoncombat-2-009wit50-set-1

Voor tactische eenheden of veiligheidsdiensten draagt men ook een NIJ-4 Stand Alone plaat in een speciale tactische carrier. In dit geval neemt de rugzak de taak over van de tactische carrier. Men heeft altijd een strandtas bij als men naar het strand gaat. Hier wordt de strandtas vervangen door een rugzak met een harde ballistische plaat NIJ-4 Stand Alone in. Indien men aangevallen wordt door een terrorist, dan kan men snel naar de rugzak grijpen die men toch altijd bij de hand heeft.
.
De rugzak kan op de borst gehangen worden als men vooraan aangevallen wordt of kan op de rug gehangen worden als men wegvlucht van het gevaar. Op die manier worden de meest vitale organen rond de hartstreek beschermt net als bij militairen of veiligheidsagenten.
.
discrete-plate-carrier-z-3
f
Er bestaan tegenwoordig ook al discrete plate carriers die verborgen onder de kleding gedragen kunnen worden.
mercury-1-400
f

De Mercury plate carrier is een tactische plate carrier met Molle webbing waaraan accessoires kunnen bevestigd worden. Door zijn compacte vorm kan deze ook discreet onder de kleding gedragen worden of gemakkelijk in de handbagage.