Webshop » Survival & Defense

Survival & Defense

.
Survival & Defense stelt als centraal doel het overleven vanuit een defensieve situatie voor. Als voorbeeld verwijzen we naar het ontstaan van de Ukraine crisis waar men kooppannen en kacheldeksels voor de borst kleefde om enige bescherming te bekomen tegen de gewapende agressie. Met de terreurdreiging is het aantal moderne survivalisten aanzienlijk gestegen. Mensen maken zich zorgen en de echte survivalist wenst zich dan ook te kunnen voorbereiden op situatie zoals Ex-Joegoslavië, Ukraine en de toenemende terreurdreiging.
.
.

Uit de crisis in Ukraine kan men vast stellen dat het over het algemeen geen probleem is om aan wapens te geraken, echter voor kogelwerende vesten is de situatie dramatisch. Vooreerst hebben kogelwerende vesten een beperkte levensduur en is de fabricatie van de grondstoffen beperkt tot een aantal grote gespecialiseerde fabrikanten. Hierdoor wordt het vrij moeilijk om in een crisis situatie aan voldoende kwalitatief goede kogelwerende vesten te geraken. De stijgende trend is dan ook dat men thuis een volwaardige kogelwerende vest klaar liggen heeft voordat men effectief met gewapende agressie geconfronteerd wordt. 
.
 Zwart, groen en het Belgische woodland camo zijn gespecialiseerde tinten voor tactisch gebruik of in het Belgische openveld landschap maar gaan niet echt op in een de grijze stads- of dorpsomgeving waar meeste Belgische survivalisten wonen. In vergelijking met de Belgische woodland camo van het Belgische Leger is Multicam aanzienlijk lichter in kleur en biedt een betere camouflage in stad. Een aangepaste camouflage maakt het immers voor sluipschutters enorme moeilijk om hun doel te lokaliseren en trefzeker te schieten.
qpc-milticam

Survival kogelwerende vesten Multicam
.
In tegenstelling tot de traditionele zwarte of groen kogelwerende vesten, heeft een survival kogelwerende vest als doel om zolang mogelijk te overleven in de omgeving van de woonplaats. Op de internationale markt van defensie kledij ziet men een zeer grote toename van multicam camouflage kledij. In internationale militaire kringen wordt Multicam beschouwd als het meest allround camouflage patroon die het best opgaat met de moderne omgeving.
.

opertator5-001wit30

Survival Plate Carrier
.
De mogelijkheid bestaat ook om een plaatdrager te gebruiken als upgrade voor de discrete kogelwerende vest of als zelfstandige kogelwerende bescherming tegen geweren zoals M16, FAL, Kalashnikov of Dragunov.


Niet alleen wenst de survivalist zicht te beschermen met een kogelwerende vest tegen de kogels van sluipschutters maar bij een gewapende agressie vallen zeer veel doden door hoofdwonden. Bij het ontstaan van een gewapende crisis was in Ukraine ten eerste een enorm tekort aan kogelwerende helmen. Een kogelwerende helm is dus net zo belangrijk als een kogelwerende vest.
.
pasgt-helm-1-30

Kogelwerende helmen PASGT
.
.
De vraag naar persoonlijke bescherming tegen vuur, brandbommen, Molotovcocktails komt tegenwoordig ook vanuit militaire kringen. Ook voor de survivalist is het brandgevaar een belangrijke bedreiging waarmee men best al rekening mee houd.
.
.
 Nieuw op de markt is tegenwoordig het toenemend aantal militaire kledij met brandwerende eigenschappen? Dit gaat zowel van ondergoed tot bovenkledij. Tegenwoordig ziet men een stijging in de toepassingen van aramide in allerhande uitvoeringen.
.
nomex-shirt-blauw-1-081wit-cut-30

Aramide snijwerend en brandwerend kledij
.


Uit Ukraine krijgen we de melding dat naast de sluipschutters het meest aantal gewonden onder de burgerbevolking veroorzaakt worden door mortiergranaten. Hierdoor is het dus ook van belang het lichaam zoveel mogelijk te beschermen tegen de scherven van mortiergranaten.
.
combat-cut-chest-rig-2-005-wit-30
.
Combat cut shirt Bravo Full Protection