Webshop » Snijwerende & kogelwerende T-shirts algemene info

Kogelwerende en meswerende T-shirts

f
.
kogelwerende-t-shirts-2-005wit50-25 
Naast een toenemende belangstelling voor kogelwerende vesten is er nu ook een toenemende belangstelling voor kogelwerende en meswerende T-shirts. Sommigen mensen denken hierbij dat er een soort super weefsel bestaat waarvan er dan een T-shirt gemaakt wordt. Eigenlijke bestaat een kogelwerend kledingstuk uit twee delen; een kogelwerende pakket en een buitenhoes of carrier genaamd. Meeste kogelwerende vesten gebruiken standaard kogelwerende beschermingspakketten waarop er dan verschillende soorten buitenhoezen kunnen geschoven worden. Deze buitenhoezen zijn over het algemeen standaard industriële producties die een algemeen doel gebruik voor ogen hebben Echter bestaan er een paar fabrikanten die zich gespecialiseerd hebben om bestaande merkkledij te voorzien van compartimenten waarin er bepaalde soorten kogelwerende pakketten kunnen geplaatst worden.
.
Ook voor kogelwerende T-shirts geld dit werkingsprincipe. Gezien de vraag naar kogelwerende T-shirts en eveneens naar snij- en kogelwerende T-shirts toeneemt hebben wij voor u een kleine samenvatting van de kogelwerende T-shirts die door ons kunnen geleverd worden.
.
De kogelwerende en snijwerende T-shirt Spec-Cool NIJ-3A(04) zonder mouwen is een van de laatste nieuwe ontwikkelingen van VBR-Belgium in samenwerking met Sioen Armour Technology uit België. Deze Spec-Cool T-Shirt is voorzien van inwendige Coolmesh voering waarin er twee zakken werden gemaakt om er ballistische pakketten in te schuiven. Deze Spec-Cool Carrier is speciaal ontwikkeld om maximale ventilatie de bieden en een minimum van hitte opbouw tijdens het dragen.
Deze Spec-Cool Carrier is bedoeld om gedragen te worden in het Europees klimaat, waar zowel steekpartijen als schietpartijen frequent voorkomen.

Hiervoor is de Spec-Cool carrier zonder mouwen gemaakt uit een mengsel van Spectra van Honeywell die een snijweerstand van niveau 5 heeft en Coolmax. Deze Spec-Cool carrier biedt een goede bescherming tegen een snijdende aanval met messen over de volledige oppervlakte van de T-shirt.

Binnen in is de snijwerende T-shirt carrier voorzien van een zachte Coolmesh die als
eigenschap heeft  de luchtcirculatie ter vergroten, het lichaamsvocht op te slorpen om u droog en koel te houden. In deze Coolmesh zijn twee zakken gemaakt waar er zachte kogelwerende pakketten in kunnen geschoven worden.
speccoolcarrierreeks6-008-wit-set-zm75
De zachte ballistische pakketten zijn volgens de Amerikaanse norm NIJ-3A(04)  van de firma Sioen Armour Technology, hebben de afmetingen van 250x300mm en bieden een bescherming tegen de kalibers 9x19mm-.44 Magnum. De afmetingen van 250x300mm worden eveneens gebruikt voor de ballistische pakketten in militaire plate carriers en beschermt hoofdzakelijk de vitale organen in rond de hartstreek. Deze ballistische pakketten van 250x300 mm hebben eveneens een steekweerstand tegen messen tot 15 Joule

Het T-shirt ontwerp laat ook toe om de kogelwerende en snijwerende bescherming maximaal te verstoppen onder de kledij zodat dit compleet discreet en onzichtbaar is. Hierdoor is de kogelwerende T-shirt een ideale oplossing om zeer discreet te dragen en een goed alternatief voor een traditionele kogelwerende vest.


Kogelwerende en snijwerende T-shirts met lange mouwen VBR-Belgium-SAT

speccooltcarrierreeks3-016-reeks-1wit-70a
Prijs info: Prijs info Kogelwerende Spec-Cool shirt met lange mouwen
.
Voor bewakingsdiensten bestaat de noodzaak om ook de armen te beschermen tegen aanvallen met messen. De snijwerende en kogelwerende T-shirt carrier met lange mouwen is ontwikkeld als antwoord naar een meer flexibele, luchtiger en ademende kogelwerende bescherming die de vitale organen rond het hart beschermt, dit in een snijwerende carrier die eveneens de armen een schouders beschermt tegen een snijdende aanval met een mes. Deze snijwerend en kogelwerende T-shirt carrier kan vrij discreet onder een wit hemd gedragen worden zonder dat de bewegingsvrijheid beperkt wordt. Vooral de betere ventilatie van het lichaam en het behoud van de maximale bewegingsvrijheid om adequaat te kunnen reageren op een levensbedreigende agressie met een mes of vuurwapen, zijn de sterke voordelen van een snij- en kogelwerende T-shirt carrier.


.
De snijwerende T-shirt drager heeft een snijweerstand niveau 5. De snijwerende T-shirt drager heeft lange mouwen en een interne Coolmesh waarin er twee zakken voor beschermende pakketten van 250x300 mm zijn verwerkt. In deze twee zakken kunnen er verschillende soorten beschermingen geplaatst worden. Deze snijwerende en kogelwerende T-shirt drager is voorzien van twee ballistische pakketten NIJ-3A(04) van 250x300mm.
.

Snijwerende en steekwerende col Spec-Cool VBR-Belgium-SAT
wittecol-5-008-witt-25 
 Prijs info steekwerende col Spec-Cool.

Als extra accessoire voor de Spec-Cool shirts van VBR-Belgium is er een losse snij- en steekwerende rol col uit Spec-Cool mix beschikbaar. Deze losse Spec-Cool col biedt een goede snij- en steekwerende bescherming aan de hals.
.
Języki bałtyckie, baltų kalbos, baltu valodas
t
.

t-shirt-engarde-security-1
Kogel en steekwerende T-shirt van Engarde

Ziet er uit als een casual T-shirt maar bevat twee standaard kogelwerende pakketten